-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10312 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

شخصي كه عمداً غسل جنابت را تا آخر وقت تأخير مي اندازد و با تيمم نماز مي خواند، آيا مي تواند امام جماعت گروه كوچكي شود؟ در مورد شرايط امام جماعت و نيت امام جماعت در نمازهاي يوميه توضيحات لازم را بفرماييد؟

همان طور كه عرض شد انسان نبايد در غسل كردن خجالت بكشد، بلكه بايد غسل كند و نمازهايش را به موقع بخواند. حال اگر در غسل كردن كوتاهي كرد، نميتواند در اوّل وقت تيمم كند و نماز بخواند، بلكه بايد صبر كند تا آخر وقت كه ديگر فرصت براي غسل كردن ندارد و وظيفهاش تيمم است، تيمم بدل از غسل جنابت انجام دهد و نمازش را بخواند. در اين صورت به خاطر كوتاهي كردن در غسل گناهكار محسوب مي شود(1) و نميتواند امام جماعت شود.

شرايط امام جماعت:

1- عادل باشد؛ به اين معنا كه عمداً گناه انجام ندهد و اگر عمداً يا اشتباهاً گناه كرد، توبه كند.

2- شيعه دوازده امامي باشد. بنابراين نميتوان به غير شيعه در نماز اقتدا كرد، مگر در موارد تقيّه.

3- حلال زاده باشد. بنابراين اگر بدانيم فردي حرام زاده است، حتي اگر درس خوانده و آدم ظاهر الصلاحي باشد، نميتوان به او اقتدا كرد.

4- اگر مأمومين مرد هستند، بايد امام جماعت مرد باشد. بنابراين زن نميتواند امام جماعت مردان شود.

در مورد پيشوان شدن زن براي زنان در نماز جماعت، اختلاف نظر است. بعضي از فقها مي فرمايند زن عادل مي تواند پيشواي زنان شود، ولي بعضي معتقدند زن پيشوا و امام جماعت نشود.

5- امام جماعت بايد بالغ و عاقل باشد و نماز را به طور صحيح بخواند. بنابراين بچهاي كه بالغ نشده يا آدم ديوانه و يا كسي كه نمازش را غلط مي خواند، نميتوانند امام جماعت شود.(2) امام جماعت مانند بقيه نمازگزاران اين طور نيت مي كند: نماز ظهر يا... مي خوانم به جماعت، قربة الي اللَّه، در پايان جزوهاي را خدمت شما ارسال مي كنيم. مطالعه بفرماييد.

پي نوشتها:

1. توضيح المسائل مراجع، ج 1، مسئله 679 و 715.

2. همان، مسئله 1453.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.